English Drive: animation

7 replies
Goto Page
To the start Previous 1 Next To the start
25.06.17 03:23:19 am
Up
Rafael13BR
User
Offline Off
Hi, I just registered on the website.

I'm having a problem creating new drives: with the drive animation I want to do I do not want it to have animation and it behaves just like the native one. Even removing animation from the codes. At the time I put the unit on the floor of the publisher even so he says that there is no animation knowing that I do not want with animation. More without animation

Please help!
Rafael Tavares
25.06.17 06:14:56 am
Up
JasJack67
Super User
Offline Off
Do you mean you want to "ride" a "unit" and not move?

I do not think I can understand the question.
The Survivalist_09-26-18 is now available. DOWNLOAD HERE >The Survivalist 09-26-18 | Performance-In options keep Water Detail off
26.06.17 02:24:33 am
Up
Rafael13BR
User
Offline Off
Yes my unit has no legs so it does not need to have animation
can you help me?
Rafael Tavares
26.06.17 02:51:55 am
Up
JasJack67
Super User
Offline Off
Before I can maybe help I have to ask. . .What possible unit would you ride and not move on? and . . . Why ride it at all if it does not move? I am simply curious.
The Survivalist_09-26-18 is now available. DOWNLOAD HERE >The Survivalist 09-26-18 | Performance-In options keep Water Detail off
26.06.17 04:46:32 am
Up
Rafael13BR
User
Offline Off
My unit is a fat one. very fat. And I want him to walk more without any animation. Of walking, of dying, etc.
It means he floats on the map the problem even putting him in the game.
Always the game closes and says that: the unit needs animation
Then it should have some code to speak that no_animation without animation
Rafael Tavares
27.06.17 03:25:16 am
Up
JasJack67
Super User
Offline Off
Is it a model you made yourself? Or got off the internet? If so, I would say it's animation is not working with the blitz engine. That I can not help you with.

However, if it is a proper working unit with a proper animation I might be able to help.

1) Go to the units.inf and open it.
2) Scroll to the unit in question, the fat unit.
3) Look for the following variables under it's ID=#:
Code:
1
2
3
4
ani_move=22,26,0.13
ani_die=27,33,0.15
ani_idle1=1,7,0.08
ani_idle2=8,12,0.08


4)Change the last number to 0's like this...the "animation speed" is now 0.
Code:
1
2
3
4
ani_move=22,26,0
ani_die=27,33,0
ani_idle1=1,7,0
ani_idle2=8,12,0


Now the animation should remain "still". If you do not have these variables under the units ID that is why you get an error "unit has no animation". You should also know how many "frames" the animation is. . .if 1-3 is MOVE 3-4 is DIE and 5-7 is IDLE and you use the numbers 10,12,0.5 it will probable throw the same error. . .cuz there is NO 8,9,10,11 or even 12 animation frame.

p.s. you may have to use something like 0.001 and make it so slow it "appears" still. A 0 or 0.0 may throw a error I never tested this.

p.p.s. If you want the unit to appear in the same moving position you can make them all the same "animation frames" like this:
Code:
1
2
3
4
ani_move=22,22,0
ani_die=22,22,0
ani_idle1=22,22,0
ani_idle2=22,22,0
edited 3×, last 27.06.17 03:46:56 am
The Survivalist_09-26-18 is now available. DOWNLOAD HERE >The Survivalist 09-26-18 | Performance-In options keep Water Detail off
27.06.17 12:48:26 pm
Up
Assassin moder
User
Offline Off
@user JasJack67: That should help him only if he knows what are his animation timestamps and if the model is rigged and animated itself.
28.06.17 12:24:42 am
Up
Rafael13BR
User
Offline Off
thank you guys. But now I know what to do. But thank you for trying to help me.
edited 3×, last 30.06.17 03:52:09 am
Rafael Tavares
To the start Previous 1 Next To the start