English Lag

15 replies
Goto Page
To the start Previous 1 Next To the start
27.01.09 11:42:42 am
Up
Strando
User
Offline Off
I downloaded now stranded 2 and it lags horrible.I buyed a new computer.Os Vista64bit.Processor: Intel Core 2 E8600 3.33GHz.RAM 4,00 GB.Graphic card ASUS EAH4870 512mb ddr 5.When someone know why it lags say.
27.01.09 02:25:45 pm
Up
ohaz
User
Offline Off
did you already install newest DirectX and graphic card drivers?
because I don't see any other reason why it shouldn't work!
https://ohaz.engineer - Software Engineering
27.01.09 03:06:04 pm
Up
bunnyhop
User
Offline Off
i think s2 runs not on 64bit systems
Who Rainzone!
27.01.09 03:13:02 pm
Up
Quake-Ranger
User
Offline Off
Maybe too many Processes in background.
Use the Task Manager and close Processes, not from SYSTEM. from your User Acc.
IMG:http://www.keygenmusic.net/gfx/BashBrain_bar2.png
27.01.09 03:25:43 pm
Up
Strando
User
Offline Off
I tried all the stuff the you say.But it doesnt help.The lag is still there.
27.01.09 07:43:52 pm
Up
DontKnowToScript
User
Offline Off
maybe just low RAM memory (try to download RAM cleaner)
IMG:http://i3.photobucket.com/albums/y61/anarchyluvsme/userbar/2513.jpg
IMG:http://needasig.com/3sDx.png
IMG:http://needasig.com/VM5T0.png
IMG:http://needasig.com/H14W3.png
27.01.09 07:54:56 pm
Up
HudaJan
Super User
Offline Off
I doubt this is the problem, with 3.33GHz.RAM
New version of "Kidnap mod" I'm sorry to everyone who asked me for permission to use my stuff by PMs, I hadn't been online for a long time. Anyone can use it without permission
27.01.09 08:22:19 pm
Up
DC
Admin
Offline Off
strange that it lags horrible on such a system.
make sure you got the latest video card drivers. moreover you could try different graphics settings in SII
for example disable/reduce grass (it's pretty slow) or use lower water quality (shouldn't make a big difference on modern video cards).

maybe the 64 bit os leads to this problem. I don't know. never used a 64 bit system.
www.UnrealSoftware.de | www.CS2D.com | www.CarnageContest.com | Use the forum & avoid PMs!
29.01.09 08:32:35 am
Up
WRCMeister
User
Offline Off
I belive its the 64-bit OS that causes it, it might be the graphcard, but i doubt highly.

Isen't there some "Run as 32-bit"

Try lowering the settings too
>_> I told you to NOT press the big red button which says "Do NOT Press!"! *pushes over the edge of heaven*
29.01.09 09:07:05 am
Up
NP_Beta
COMMUNITY BANNED
Offline Off
nope, i think its the 64-bit version.
3.33ghz is not slow, enouh for s2 anyway
29.01.09 09:09:58 am
Up
WRCMeister
User
Offline Off
I belive a old 800 mhz PIII will pwnzor the game
>_> I told you to NOT press the big red button which says "Do NOT Press!"! *pushes over the edge of heaven*
29.01.09 09:39:35 pm
Up
Strando
User
Offline Off
hey the lag is gone.i just lower the water detail and the grass and it works perfect.thx guys
01.02.09 09:31:30 pm
Up
Wolf
User
Offline Off
Definately isn't the 64Bit OS. My current desktop Build is a...

Intel Core 2 Quad Q6600
8GB DDR2 800 RAM
512MB Vid (GeForce 8600GT)
Vista Ultimate 64Bit

With everything maxed out, it runs smooth as butter. I don't even have to make it run in 32bit support, unless it's doing it automatically. I'd say go with the most up to date drivers, as well as the correct drivers for your hardware solution. You shouldn't have to lower the graphics to get it to run on the newer machines. And I seriously doubt that Stranded is using any technology your hardware doesn't support. Other than that, just make sure you don't have a ton of other programs running in the background eating up ram and your drivers are up to date.
02.02.09 05:49:26 pm
Up
WRCMeister
User
Offline Off
Open GL, windows doesent come with that
>_> I told you to NOT press the big red button which says "Do NOT Press!"! *pushes over the edge of heaven*
07.02.09 03:42:56 am
Up
Rapture333
User
Offline Off
I got a Quad Core QQ6600 @2.4Ghz
4Gb of RAM
GTX 260 876Mb of Memeory
Windows Vista 64x Ultimate

I get a decent framerate of 31 FPS on a large map with settings maxed. I believe it may be an issue with Open GL. I never complain at 31 FPS but sometimes you can tell. By large map I mean largely generated map.

     My hypothesis is the game is the game uses a lot of processing power from the CPU and obviously doesn't use multiple cores. It uses a lot of AI and timed scripting events that use a single 2.4Ghz core from my computer. It also maybe the way the game was coded.

     I believe a fix for this would be to Run in Administrator mode by right clicking on it and selecting todo so and possibly running in compatibility mode with Windows XP. A final fix would to simply turn down your graphics settings especially HDR.
07.02.09 09:05:55 am
Up
DontKnowToScript
User
Offline Off
man!!!
4GB Ram!!!
i only have 512 MB...
my mom is so cheap...
IMG:http://i3.photobucket.com/albums/y61/anarchyluvsme/userbar/2513.jpg
IMG:http://needasig.com/3sDx.png
IMG:http://needasig.com/VM5T0.png
IMG:http://needasig.com/H14W3.png
To the start Previous 1 Next To the start